Algemene Voorwaarden DeReisbutler

Versie 1.1 d.d. 1 januari 2020

 

DeReisbutler is de reisbegeleidingsonderneming van

 

J.M.C.C. (Angelique) van Son, mede handelend onder de naam DeReisbutler

Gevestigd aan de Koesteeg 1A

(5253 AX) Nieuwkuijk

Nederland

 

T: +31 6 108 22 431

E:  [email protected]

W: www.DeReisbutler.nl

KvK: 74907018

BTW:NL001784372B45

 

Meer informatie over DeReisbutler kunt U vinden op de website: www.DeReisbutler.nl

 

Artikel 1     Toepasselijkheid

1          Tenzij schriftelijk anders overeengekomen, zijn de onderstaande algemene voorwaarden van toepassing op alle aanvragen, offertes, aanbiedingen en overeenkomsten voor de  uitvoering van opdrachten door DeReisbutler voor U als opdrachtgever en maken hiervan onlosmakelijk onderdeel uit. Afwijkingen op deze voorwaarden zijn slechts geldig indien tussen U en DeReisbutler  schriftelijk overeengekomen.

2          DeReisbutler verleent de in de overeenkomst gespecificeerde diensten met betrekking tot  de advisering bij en ondersteuning van de voorbereiding van een door U voorgenomen reis en  de niet-medische persoonlijke reisbegeleiding  tijdens deze reis. De dienstverlening kan in uw opdracht tevens de niet-medische persoonlijke begeleiding bij Uw activiteiten tijdens de reis omvatten.

3          De DeReisbutler diensten kunnen, indien en zoals deze zijn vermeld in de overeenkomst, onder meer betreffen:

  • het begeleiden tijdens de reis van woonhuis tot gewenste eindbestemming;
  • het begeleiden bij het aanvragen en verkrijgen van de juiste en geldige (reis)documenten (bijv. paspoort, visa, reisverklaringen, certificaten, inentingsbewijzen, rijbewijs, toestemmingsformulieren en bijv. ESTA formulieren);
  • het begeleiden bij boeken van vervoerstickets (bijvoorbeeld vlieg-, boot- en treinreis), alsmede zorgdragen voor tijdig (online) inchecken;
  • persoonlijk vervoer en begeleiding: vervoer en begeleiding zowel met Uw auto of een door DeReisbutler gehuurd voertuig naar de reisbestemming of als transfer vanaf een vliegveld of station naar de reisbestemming en retour naar Uw woonadres;
  • het begeleiden bij aanvraag vaccinaties en het voldoen aan de regels rondom medicijnen, zogeheten Opiumwet;
  • het assisteren bij overstap op luchthavens, in- en uitchecken of bij onvoorziene gebeurtenissen tijdens de reis;
  • activiteiten: organiseren en begeleiden van bezoek aan (klein-) kinderen, uiteenlopende uitstapjes naar restaurant, museum en/of bezoek al dan niet tezamen met door u te bezoeken (klein-) kinderen, et cetera.

4          Voor begeleiding van en/of advisering bij de voorbereiding van de door U voorgenomen reis en bij het boeken door U van Reisdiensten die onderdeel uitmaken van de door U voorgenomen reis handelt DeReisbutler niet als tussenpersoon of als organisator van de reis, noch heeft DeReisbutler enige volmacht of vertegenwoordigingsbevoegdheid namens U. De rol en verplichtingen van DeReisbutler zijn beperkt tot uitsluitend advisering bij, voorbereiding van en begeleiding tijdens een reis, bestaande uit Reisdiensten die worden geleverd door Reisdienstverleners.

5          De overeenkomst voor de feitelijke levering van de Reisdiensten is tussen u en de reis- en overige dienstverlener(s). DeReisbutler is geen leverancier van Reisdiensten en is geen partij in de contractuele relatie tussen U en de Reisdienstverlener.

6          Indien U als hoofdopdrachtgever een opdracht verleent  mede voor een meereizende reiziger doet U dit op Uw eigen verantwoordelijkheid.

7          DeReisbutler attendeert U erop dat, ongeacht de diversiteit aan door DeReisbutler te verlenen diensten, deze nimmer resulteren in de doorverkoop of organisatie van een (pakket)reis of het faciliteren van een gekoppeld reisarrangement.

8          Als U een opdracht aan DeReisbutler verleent mede voor meereizende reizigers, verklaart U  expliciet gemachtigd te zijn om deze algemene voorwaarden namens Uzelf en namens uw mede reizigers voor wie U boekt te aanvaarden.

9          Alle informatie die door DeReisbutler aan U wordt overgedragen, wordt beschouwd als mede overgedragen aan uw mede reizigers voor wie de opdracht mede is verstrekt.

 

Artikel 2 Offerte en Totstandkoming overeenkomst

1          De offerte van DeReisbutler is vrijblijvend en vervalt na 14 dagen.

2          U geeft DeReisbutler naar beste weten en kunnen alle informatie en medewerking, die nodig is voor het correct uitvoeren van de overeenkomst.

3          DeReisbutler draagt geen verantwoordelijkheid voor algemene informatie in foto’s, folders, advertenties, websites en andere informatiedragers als die door derden zijn opgesteld of uitgegeven.

4          Indien een offerte door U wordt aanvaard, heeft DeReisbutler het recht binnen twee werkdagen na ontvangst van de door U aanvaarde offerte, deze offerte te herroepen.

5          Een overeenkomst komt tot stand door een opdrachtbevestiging, door een ondertekende offerte of door de aanvang met haar dienstverlening door DeReisbutler zonder dat U onmiddellijk na eerste kennisneming hiervan hiertegen bezwaar maakt.

 

Artikel 3 Prijzen, Facturen en Betaling

1          De door DeReisbutler vermelde tarieven voor haar dienstverlening  zijn exclusief BTW en eventueel andere door de overheid te heffen rechten of belastingen.

2          Tenzij schriftelijk anders overeengekomen , worden  wacht- en reistijd die ten behoeve van U is doorgebracht aan U doorberekend.

3          Tenzij schriftelijk anders overeengekomen , komen eventueel te maken (hotel)kosten voor overnachtingen gedurende de overeenkomst  voor Uw rekening. De duur van de overnachting ofwel rusturen gelden tussen 20:00 uur en 6:00 uur. Deze uren worden niet aangemerkt als werktijd en derhalve niet doorberekend.

4          Tenzij schriftelijk anders overeengekomen, wordt per 8 uur of wanneer de overeenkomst wordt  uitgevoerd tussen 18:00 uur en 23:00 uur ten behoeve van DeReisbutler een bedrag van € 30 aan maaltijdvergoeding in rekening gebracht

5          Tenzij schriftelijk anders overeengekomen komen eventuele brandstof-, parkeer- en tolgelden, reparatie en/of onderhoudskosten van het voertuig waarmee de dienst verleend wordt voor Uw rekening.

6          Verschuldigde gemaakte kosten en uitgaven aan derden worden gespecificeerd in  de factuur, met overlegging van, voor zover mogelijk,  desbetreffende reçu’s.

7          DeReisbutler kan in het kader van een overeenkomst met opdrachtgever betaling van een voorschot verlangen. Na afloop of beëindiging van haar dienstverlening zal DeReisbutler het voorschot verrekenen met haar eindfactuur.

8          Wijzigingen, verhogingen of invoeringen van belastingen en heffingen en andere lasten na de offerte of na het tot stand komen van de overeenkomst, brengt DeReisbutler aan U in rekening.

9          Betaling van facturen dient zonder verrekening, korting of opschorting plaats te vinden binnen 14 dagen na factuurdatum.

 

Artikel 4 Géén medische begeleiding

1          DeReisbutler verricht geen medische handelingen zoals het toedienen van medicijnen. DeReisbutler wijst er nadrukkelijk op dat (de) begeleider(s)  van DeReisbutler géén medische opleiding hebben gevolgd, noch in het bezit zijn van een EHBO diploma.

 

Artikel 5 Derden

1          DeReisbutler zal bij haar advies over eventuele in te schakelen derden door U de nodige zorgvuldigheid in acht nemen. DeReisbutler aanvaardt uitdrukkelijk geen aansprakelijkheid voor derden en hun werkzaamheden.

 

Artikel 6 Voertuig

1          Gedurende de overeenkomst kan  op Uw verzoek geheel of deels gebruik worden gemaakt van Uw voertuig. U bent alsdan gehouden om  ervoor zorg te dragen en er voor instaan dat:

  • het door U aan DeReisbutler ter beschikking gestelde voertuig  voldoet aan alle (veiligheids-)eisen die men daaraan redelijkerwijs kan stellen;
  • WA en volledige casco dekking/ all-risk is verzekerd tegen schade aan het voertuig zelf alsmede tegen schade geleden door derden, waaronder begrepen maar niet beperkt letselschade, alsmede dat voor dit voertuig een geldige inzittendenverzekering is afgesloten. En U zult deze verzekeringen tijdens de gehele duur van de overeenkomst in standhouden;
  • de eigenaar van het in voertuig alsmede de all-risk en/of inzittendenverzekeraar toestemming heeft gegeven voor het besturen van het voertuig door een ander dan U en meer in het bijzonder een persoon van DeReisbutler;
  • U voor het sluiten van de overeenkomst correct aangeeft welk type rijbewijs vereist is om het voertuig te mogen besturen, voor zover rijbewijs B niet volstaat.

2          Indien U op enig moment voordat de uitvoering van de overeenkomst een aanvang neemt voorziet dat U aan één van de in dit artikel bedoelde verplichtingen niet kunt voldoen, dient U zulks onverwijld te melden aan DeReisbutler, waarna DeReisbutler de bevoegdheid heeft de overeenkomst direct te ontbinden, onverminderd haar recht op vergoeding van eventueel daardoor geleden schade en reeds gemaakte kosten.

 

Artikel 7 Ziekte/verhindering DeReisbutler

1          Bij ziekte  of verhindering van DeReisbutler wegens ernstige omstandigheden, zoals, maar niet beperkt tot,  ernstige ziekte of overlijden in de eerste- en tweedegraads, als gevolg waarvan  de nakoming wordt verhinderd of vertraagd, zal DeReisbutler trachten zorg te dragen voor geschikte vervanging.

2          Indien U gegronde redenen heeft om de door DeReisbutler voorgestelde vervanger te weigeren, is DeReisbutler gerechtigd de overeenkomst voor de duur van de ziekte op te schorten, dan wel  de overeenkomst met U te ontbinden zonder tot vergoeding van schade  gehouden te zijn.

 

Artikel 8 Klachten en Aansprakelijkheid

1          Eventuele klachten over de uitvoering van de overeenkomst door DeReisbutler dienen door U direct bij DeReisbutler te worden gemeld opdat DeReisbutler  in de gelegenheid wordt gesteld om de klacht zo spoedig mogelijk voor U op te lossen en binnen twee maanden nadat u bekend bent geworden met, althans redelijkerwijs bekend had kunnen zijn met de gebeurtenis die aanleiding vormt voor de klacht,  schriftelijk bij DeReisbutler te worden gemeld, bij gebreke waarvan de aansprakelijkheid van DeReisbutler zal zijn vervallen. DeReisbutler  zal een van U ontvangen klacht binnen 14 dagen schriftelijk beantwoorden en proberen het geschil op te lossen.

2          De aansprakelijkheid van DeReisbutler is beperkt tot het bedrag dat uit hoofde van de toepasselijke aansprakelijkheidsverzekering van DeReisbutler wordt uitgekeerd.

3          DeReisbutler is uitsluitend aansprakelijk voor schade die door DeReisbutler of door personen die in haar opdracht handelen, die door opzet of bewuste roekeloosheid zijn ontstaan tijdens de dienstverlening.

4          Indien de toepasselijke aansprakelijkheidsverzekering van DeReisbutler om welke reden dan ook niet tot uitkering overgaat, is de aansprakelijkheid van DeReisbutler beperkt tot het voor de betreffende overeenkomst aan U in rekening gebrachte bedrag, met een maximum van € 5.000,00.

5          Voorgaande aansprakelijkheidsbepalingen gelden onverminderd indien DeReisbutler aansprakelijk zou worden geacht voor ingeschakelde derden.

6          De opdrachtgever vrijwaart DeReisbutler voor aanspraken van derden, als gevolg van de door DeReisbutler verrichte werkzaamheden.

7          DeReisbutler aanvaardt geen aansprakelijkheid voor:

  • advies over een eventueel in te schakelen derde, zoals geboekte excursie ter plaatse;
  • het niet of niet-tijdig bereiken van de bestemming als gevolg van enigerlei vertraging;
  • schade veroorzaakt door faillissement van de vervoersmaatschappij;
  • schade veroorzaakt door DeReisbutler in het kader van een door U aan DeReisbutler verstrekte opdracht die buiten haar normale werkzaamheden valt;
  • Evenmin kan DeReisbutler aansprakelijk worden gehouden voor schade aan zaken van U en/of boetes die zijn veroorzaakt als gevolg van het voldoen aan een verzoek van U;
  • letsel aan passagiers en schade of kosten ontstaan aan zaken aanwezig in een voertuig (Uw auto of huurauto) ten tijde van de uitvoering van de opdracht.

8          Uw eventuele vorderingsrechten  jegens DeReisbutler in verband met een overeenkomst vervallen een jaar na het ontstaan van het vorderingsrecht.

 

Artikel 9 Overmacht

1          Indien DeReisbutler door overmacht wordt verhinderd de overeenkomst geheel of gedeeltelijk uit te voeren, is zij gerechtigd om zonder rechterlijke tussenkomst de  uitvoering van een overeenkomst op te schorten of de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden, zulks naar haar keuze, zonder dat zij tot enige schadevergoeding of garantie is gehouden.

2          Onder overmacht wordt, onder meer, begrepen: iedere omstandigheid, waardoor de nakoming van de overeenkomst beperkt is, ook al was die omstandigheid te voorzien ten tijde van het sluiten van de overeenkomst zoals de navolgende omstandigheden: brand, oorlog, demonstraties, onlusten, oorlogsgevaar, noodtoestand, mobilisatie, vijandelijkheden, embargo, bijzondere weersomstandigheden, epidemieën, werkstaking, overheidsmaatregelen, bedrijfsstoringen, energiecrises,  transportmoeilijkheden, onvrijwillige storingen.

3          Onder overmacht wordt ook begrepen: landen die door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangemerkt als ‘Niet reizen’ of ‘Alleen noodzakelijke reizen’.

 

Artikel 10 Ontbinding en opzegging

1          Onverlet hetgeen elders in deze voorwaarden is bepaald, is DeReisbutler gerechtigd zonder dat enige sommatie of ingebrekestelling en zonder dat rechterlijke tussenkomst is vereist, de overeenkomst op te schorten, dan wel geheel of gedeeltelijk te ontbinden indien U toerekenbaar tekortschiet in de nakoming van de overeenkomst, in staat van faillissement wordt verklaard of (voorlopige) surséance van betaling heeft verkregen, ten laste van u beslag is gelegd of u een buitengerechtelijke schuldenregeling of overlijdt,  dan wel indien U anderszins niet langer in staat moet worden geacht de verplichtingen uit deze overeenkomst na te zullen komen.

2          Hetgeen hiervoor in lid 1 is bepaald, laat  de wettelijke rechten van DeReisbutler om de overeenkomst op te zeggen onverlet.

3          Is één van voornoemde situaties van toepassing, dan behoudt DeReisbutler tevens het recht op vergoeding van directe en indirecte schade, kosten en rente.

 

Artikel 11 Bescherming privacy en persoonsgegevens

1          DeReisbutler handelt bij haar dienstverlening in overeenstemming met de toepasselijke wettelijke verplichtingen op het gebied van privacy en bescherming persoonsgegevens.

2          Zonder toestemming van U stelt DeReisbutler geen persoonsgegevens ter beschikking aan anderen, tenzij een wettelijke verplichting dit vereist. U stemt er mee in dat DeReisbutler Uw gegevens uitsluitend in het kader van de uitvoering van de overeenkomst verzamelt, vastlegt, uitwisselt en verwerkt.

 

Artikel 12 Toepasselijk recht, geschillen

1          De rechtsverhouding tussen opdrachtgever en DeReisbutler is onderworpen aan Nederlands recht. Alle geschillen die uit deze rechtsverhouding voorvloeien zullen uitsluitend worden beslist door de Rechtbank Oost-Brabant, locatie ‘s-Hertogenbosch, tenzij dwingendrechtelijk een andere rechter bevoegd is.