Privacyverklaring

DeReisbutler hecht veel waarde aan uw vertrouwen in onze organisatie. Op deze pagina informeren wij u over de wijze waarop wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.

Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. DeReisbutler houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming.  Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze Privacyverklaring
  • Verwerking van uw persoonsgegevens is beperkt tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verstrekt, namelijk het bieden van adequate voorbereiding van en begeleiding tijdens een reis;
  • Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
  • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens en deze respecteren.

DeReisbutler is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens.
Indien u na het doornemen van het Privacyverklaring, of in algemenere zin, hierover vragen heeft of contact met ons wenst op te nemen kan dit via de contactgegevens onder aan dit document.

Verzamelen van persoonsgegevens

Voor het maken van een reisboeking word u gevraagd naar persoonlijke informatie. De persoonlijke gegevens die u invult gebruiken wij uitsluitend voor het bieden van adequate begeleiding voor en tijdens de reis en om service te verlenen.

Tijdens het boekingsproces word u gevraagd om gegevens van thuisblijvers te verstrekken. Wij gaan er van uit dat u de thuisblijvers zelf informeert dat wij hun gegevens in ons bezit hebben en uitsluitend zullen gebruiken in geval van een calamiteit.

Bewaartermijnen

DeReisbutler bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.

  • Naam, adres, woonplaats van reizigers: 7 jaar (voor de fiscus)
  • Overige persoonlijke gegevens van reizigers: 5 jaar
  • Naam, adres, woonplaats en email van geïnteresseerden: 5 jaar. 

 

Verwerking van persoonsgegevens

Om de service en het reisproduct zo goed mogelijk te leveren kan het noodzakelijk zijn uw persoonsgegevens beschikbaar te stellen aan leveranciers of derden, die de uiteindelijke producten en diensten leveren die u heeft geboekt. Wij zullen uw persoonsgegevens nooit zonder uw toestemming verstrekken aan personen of bedrijven voor commerciële exploitatie.

Zo maken wij bijvoorbeeld gebruik van een derde partij voor het verzorgen van de vluchten, hotelovernachtingen en/of activiteiten.

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit, dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

Wijzigingen

DeReisbutler behoudt het recht om wijzigingen aan te brengen in de privacy policy. Kom daarom regelmatig terug op deze pagina voor de actuele privacyverklaring.

Vragen

Heeft u vragen of opmerkingen over ons privacy beleid, dan kunt u deze richten aan: [email protected] of via telefoonnummer 06-10 822 431.

 

Gebruik van beeld- en geluidsmateriaal

Waarschijnlijk heeft de sfeervolle Website, FaceBook, YouTube, Twitter en ander promotiemateriaal er toe bijgedragen dat u een goed beeld hebt gekregen van DeReisbutler. Het heeft er mede toe bijgedragen dat u een reisbegeleiding bij ons hebt geboekt.
Het maken van goede foto’s en filmpjes zorgen voor een goede ondersteuning van onze media om u een zo getrouw mogelijk beeld te geven van de organisatie.

Wij gebruiken de foto’s die op de reizen gemaakt worden o.a. voor de website en sociale media. Daarmee promoten wij onze organisatie. Wij gaan zorgvuldig en integer om met de selectie van deze foto’s. Wij zorgen ervoor dat we alleen mooie en nette foto’s gebruiken. Alle aangeleverde foto’s en filmpjes worden op discretie geselecteerd.


Wilt u NIET dat er gebruik gemaakt wordt van foto’s en/of filmpjes waarop u staat?
Geen probleem, u kan bij aanvang van de reis bespreken dat u niet gefotografeerd en gefilmd wil worden, dan wordt daar zeker rekening mee gehouden. Gaat u toch bewust voor de camera staan, dan geeft u automatisch toestemming tot het gebruik hiervan.